LEX logo

Volání po psychotestech, které se objevilo v níže uvedeném článku na Novinkách, jistě mnohé z vás pořádně nakrklo. Nebyli jste ale jediní, kdo byl tímto článkem překvapen.

-----------------------------

Pokusím se svoji pozici ve věci "psychotestů" uvést na pravou míru. Ve středu mě zavolala redaktorka z Rudého práva s dotazem, zda jsem pro plošné zavedení psychotestů v procesu rozhodování o přidělení tzv.zbrojního průkazu. Je snadno dohledatelné v evidenci hlasování poslanců o změnách v zákoně o zbraních a střelivu, jak jsem právě o této věci rozhodoval-byl jsem pochopitelně proti. Toto jsem také novinářce řekl a povídal si s ní ještě několik minut. A během tohoto rozhovoru jsem připustil, že zavedení tohoto omezujícího opatření je možné (aniž bych jej však sám prosazoval!) a že promluvím s ministrem vnitra, zda jeho resort toto opatření doporučuje. A pokud by on řekl že ano, teprve by k této věci začala parlamentní rozprava, ve které bych já osobně a spolu se mnou jistě i mnoho mých kolegů z poslanecké frakce prosazoval zachování současného stavu. Zároveň jsem ale paní novinářce řekl, že jsem přesvědčený, že ministr vnitra možnost této parlamentní rozpravy odmítne. Mile jsme se rozloučili a ejhle, dnes se dočtu, že snad dokonce chci PROSAZOVAT psychotesty. Sám vidíte, jakou virtuální realitu mohou vhodně zvolené fragmenty vět vytvořit.

Nevím, zda se mi podařilo rozehnat Vaše pochybnosti, musel jsem se o to alespoň pokusit.

S pozdravem Jan Vidím

--------------------------------

Je vidět, že postoj tohoto média k pravdě a objektivitě se příliš nezměnil od dob, kdy se ještě jmenoval Rudé právo a sloužil jako hlásná trouba KSČ.

Novináři sami sebe hrdě prohlašují za "hlídací psy demokracie". Asi mne budou pranýřovat jako teroristu, ale stejně se zeptám: Co se obvykle dělá se psy, kteří dostanou vzteklinu?