LEX logo

Dělám to pokaždé před volbami, udělám to i teď i když předem vím, že to zase vyvolá mezi vámi nevoli a budu za pitomce. My Češi si neradi necháme sahat na své favority, ať už to jsou kluby ve fotbale nebo politické strany. Přitom víme, že fotbal hrajeme mizerný a politické strany jsou sbírkou exotů, kteří jako by vypadly z Lomborosovy knihy „O typech zločinných“. Ale jsou naši, my jim fandíme, protože ti druzí jsou ještě větší gauneři.

Nikdy jsem neradil koho volit, nejste malé děti a pokud jdete k volbám, jste i svéprávní. Ale vždy jsem řekl jak to vidím já a dodržím to i teď.

Jednou jsem napsal, že politik provede lumpárnu, pokud to na něj praskne, tak jí nějak kostrbatě a nevěrohodně vysvětlí a my se tváříme, že mu to věříme. Politik se pak tváří, že nám věří to, že my mu to věříme a vznikne začarovaný kruh. Už mě nebaví běhat v tomto kruhu a pro sebe jsem se rozhodl rozlomit ho.

Vážená politická garnituro co jste u moci, nevěřím vám ani slovo a štítím se vás. A to mi můžete věřit bez toho, že se jen budete tvářit, že mi to věříte. Zklamali jste už tolikrát, že je stoprocentní jistota, že zklamete znovu. Nemůžete už jinak. My občané také nejsme bez chyb, ale abychom museli věřit, že vy jste reprezentace a výkladní skříní národa, tak to teda ne, tak hrozný osud si nezasloužíme. Za sebe říkám, že nevěřím ani slovo panu Topolánkovi, že pomocí dalšího klenotu, pana Dalíka, chtěl zcela nezištně pomoci křišťálově čistému poslanci Wolfovi, protože byl na něj vyvíjen mediální nátlak. Drobná poznámka – pan Wolf držel vládu. Že neposlal Dalíka za mnou ? Na nás střelce je vyvíjen mediální tlak už dvacet let, prezentováni jsme jako potencionální vrazi a každému je fuk, že jsou uráženi statisíce slušných lidí. Asi nejsme tak čistí jako pan Wolf.

Jak mám věřit panu Rathovi, že dělá vše pro lidi ? Jak se asi dá věřit zákonodárci, který radí jak zákon obejít ? Lituji, ale nevěřím mu ani slovo. Tvrzení, že to lidem slíbil a dělá to pro jejich dobro ? Za prvé, není to pro jejich dobro a on to ví, za druhé, on sám, ještě když byl v čele Lékařské komory, byl první, kdo poplatky u lékaře prosazoval a za třetí, argument, že dělám lumpárnu v zájmu dobra, to už tu taky bylo. Hitler chtěl taky dobro pro Němce. Šedesát milionů mrtvých tomuto argumentu trochu ubírá na věrohodnosti. Ostatně, Hitler je páně Rathův oblíbenec. Radit, že krize se dá zvládnout tak, jak to udělal Hitler, může jen naprostý ekonomický tupec. Pan Rath, pokud v parlamentu zůstane se nás pokusí vyvést z hospodářské krize. No to se teda budou asi dít věci. Bůh s námi a zlé pryč !

Pan Paroubek v televizi prohlásil, že s panem Rathem až tak moc nesouhlasí, ale pan Rath to slíbil lidem a to ho k tomu opravňuje. Přeloženo do češtiny – kašlu na zákony, já jsem nad nimi. A třeba vrah, pan Ďuričko, byl na křtu jeho knihy náhodou. Zrovna šel náhodou kolem a zaskočil si na pivo. Pan Paroubek přeci pochybné známosti nemá. Lituji, nevěřím ani slovo.

Jak mám věřit paní K. Jacques, že v parlamentu prosazuje pro lidi tak prospěšné ekologické zákony, když jako místopředsedkyně strany Zelených ani neví, co je biomasa. Co tedy dělá v parlamentu, čí názory a jak odborně prosazuje ? Lituji, nevěřím jí ani slovo.

Takto bych mohl pokračovat opravdu ještě hodně dlouho. Vy také. Ale buďte tak hodní a nezapomínejte na korupci a průšvihy svých favoritů v parlamentu. Slušní už tam nejsou. Důkazem je zákon o zákazu zveřejňování odposlechů. Prošel zdrcující a odpornou většinou hlasů. Co myslíte, opravdu šlo o ochranu, nebo spíš o strach všech, zdůrazňuji, všech poslanců, že by na ně také někdy mohlo něco vyplavat ? Lituji, nevěřím jim ani slovo a co víc, nechci aby o mně tato smečka rozhodovala. Tito lidé tam nemají co dělat. Co ale můžu udělat já ? Ta řešení, která bych preferoval ( Vltava je blízko, Cromwellův model z r. 1640 také není k zahození ) jsou bohužel neproveditelná. A také nechci dělat to, čemu šachisté říkají vynucený tah, tedy v mé situaci to, že jedna strana je mi bytostně protivná, tak aby nevyhrála, volím protistranu. To už nechci dělat, protože to, že je jeden lumpem, nedává právo druhému být o takhle málo lumpem menším. Žijeme v těžké době, těžké ekonomicky, hospodářsky, ale hlavně morálně. Vláda která vzejde z voleb by nás z tohoto marasmu měla dostat. Tato garnitura však prokázala, že je tak provázaná se vším špatným, že ta už to být nemůže.

Bude kolem nás dělat předvolební tanečky a lákat na sliby, co vše pro nás udělá. Nejméně důvěryhodní budou ti, co slíbí vše. Má to historickou paralelu. Když přijel britský premiér N. Chamberlain z Mnichova, mával Mnichovskou dohodou a volal „přivezl jsem vám mír“. Těžko se mohl plést víc. Další premiér W. Churchill slíbil lidem pot, krev a slzy. Ale vyvedl vítězně Anglii z války. Krize je toho obdoba, kdo vám slíbí, že dá to a ono, buď záměrně lže, nebo chce prožrat budoucnost ještě našich vnuků. Spíše tedy budu věřit těm, co budou slibovat méně. Ale z těch velkých stran to nebudu věřit žádné. Jejich slibů už bylo tolik, dvacet let od převratu na to měly a co dokázaly ? Zavést zemi do korupčního systému a morálního marasmu. Budu volit některou z malých stran, ale i tady budu opatrný. Strana, která s otevřenou náručí přijme pana Tlustého, dříve komunistu, pak OF, pak ODS, pak hrobníka vlády, tedy člověka morálně na výši, tak ta mi skýtá záruku, že by se změnil jen nátěr, úpadek by zůstal.

Pokud uslyším názor, že hlas daný malým stranám je hlasem vyhozeným, pak tvrdím, že je to účelová lež. Lež velkých stran s malou morálkou a velkou snahou nepustit svá koryta. Tyto strany se snaží zabetonovat se ve svých pozicích a nepřipustit jiné strany k podílu na moci. Nedivím se jim – mít tolik kostlivců ve skříních, také bych nestál o návštěvu. Co je jiného kauce 200 000,- Kč za poslance, než snaha odstavit malé, chudé ale nezkorumpované strany od možnosti odkrýt v parlamentu všechnu špínu velkých stran. Ta finanční částka, kterou velká strana doslova „odzívne“, protože jí dostane od sponzora, kterému za to oplátkou dohodí státní zakázku, je pro malou stranu likvidační. A tvrzení, že můj hlas dostane strana, kterou jsem volit nechtěl, je už úplná pitomina.

Když volit nebudu, nezmění se na poměru nic. Když budu a mnou volená strana se do parlamentu nedostane, opět se nezmění nic na poměru, protože část mého hlasu dostanou všechny parlamentní strany. Ale změní se podstatně to, že se buď ona strana do parlamentu dostane, když více lidí bude takto uvažovat, nebo za můj hlas ta strana dostane určitý počet peněz a ty bude moci použít třeba na příští volby. A to je dost podstatný rozdíl. Rozdíl, který se velkým stranám, které jsou už tak indoktrinované korupcí, že se nemohou změnit, vůbec nelíbí. Nezbývá mi než si dobře vybrat. Vím, že nejde profilovat stranu na vztahu ke zbraním. Ale ptát se na to budu, protože vztah ke zbraním je nejlepším ukazatelem toho kterého subjektu k osobní svobodě občana. Beru na sebe více zodpovědnosti, musím být bezúhonný, více dbát zákonů, prostě musím být tím, co se dá definovat pojmem slušný občan.

A proto chci, aby jako k takovému se ke mně stát choval. Jakákoliv strana se ke mně zatím tak nechovala. Přesto, že jsem splnil všechna kritéria, která po mně stát chtěl, stále jsem v pozici potencionálního nepřítele. Kdyby se stejně ke mně choval životní partner, kdyby mně tolikrát zklamal, rozešel bych se s ním. Proč bych to tedy neměl udělat se stranou ke které nemám sebemenší citové pouto a nespím s ní.

Vláda, kterou strany sestaví po předčasných volbách, bude muset řešit mnoho problémů. A pokud tam budou stejní lidé co dosud , ti co zklamali nepočítaně, mám jistotu, že zbraně pro ně budou jen zbožím, které rádi vymění v nějakém špinavém politickém handlu. Svoboda občana je věc penězi těžko vyčíslitelná a peníze je to jediné o co jim jde. Rozmyslete si tedy dobře koho volit. Přichází doba, kdy i budoucnost zbraní ve vašich rukou bude otázka správné volby. A volit jen ze setrvačnosti, to není správná volba. To je podraz na sobě samém.

S.Gibson