LEX logo

Otázka první:

Souhlasíte s právem řádných občanů vlastnit, držet a nosit zbraně pro účely sběratelství, lovu, sportu, výkonu povolání a sebeobrany?

Otázka druhá:

Souhlasíte s tím, aby legislativa týkající se vlastnictví, držení a nošení zbraní řádnými občany zůstala v kompetenci členských států?

Otázka třetí:

Podporujete současnou aktivitu Evropské komise k omezení práva řádných občanů vlastnit, držet a nosit zbraně, která porušuje zásady subsidiarity definované v Lisabonské smlouvě?

Celý text dopisu s otázkami od sdružení LEX, z.s. zde.


odpověď jsme obdrželi e-mailem: Miroslav Němec, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 29.04.2014

Vážený pane, jako stínový ministr vnitra za novou levicovou politickou stranu LEV 21, kterou vede Ing. Jiří PAROUBEK, si Vám dovoluji zaslat odpovědi na vaše otázky t a k t o :

Otázka první:

Souhlasíte s právem řádných občanů vlastnit, držet a nosit zbraně pro účely sběratelství, lovu,

sportu, výkonu povolání a sebeobrany?

Odpověď: ANO

Otázka druhá:

Souhlasíte s tím, aby legislativa týkající se vlastnictví, držení a nošení zbraní řádnými občany

zůstala v kompetenci členských států?

Odpověď: ANO

Otázka třetí:

Podporujete současnou aktivitu Evropské komise k omezení práva řádných občanů vlastnit,

držet a nosit zbraně, která porušuje zásady subsidiarity definované v Lisabonské smlouvě?

Odpověď: NE

Dále, vážený pane Trávníčku, uvádím, že jako emeritní vrchní policejní rada a plukovník Policie České republiky, zkušební komisař v oboru zbraní a střeliva a akademický pracovník Policejní akademie České republiky v Praze, vědecko-pedagogický pracovník Katedry kriminalistiky a Katedry trestního práva PA ČR, jsem již napsal několik článků, proti aktivitám omezit držení a nošení zbraní ze strany EU, např. „Legální držení zbraní občany je v České republice třeba zachovat“, který byl publikován v čísle 5/2014 časopisu MYSLIVOST (str. 32), dále celá sada článků na serverech www.nslev21.cz, www.vasevec.cz, www. parlamentnilisty.cz, Blog/iDnes.cz, aj., ovšem kdyby jste sledovali tyto servery a články, bylo by vám již jasné, kdo za držitele zbraní v České republice již dlouhodobě a opravdově bojuje. Bylo by totiž velmi neseriózní, aby slušní a práva dbalí občané nemohli kvůli úředníkům z EU vykonávat svoje zájmové činnosti a koníčky. A toto byl i jeden z důvodů, proč jsem byl svolný s tím, kandidovat v květnových volbách 2014 do Evropského parlamentu, kde kandiduji a budu-li zvolen, budu tam hájit práva českých držitelů zbraní a střeliva, neboť jsem přesvědčen, že nikdo nemá právo omezovat držení a nošení zbraní a střeliva u slušných občanů.

S přátelským pozdravem Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D., Stínový ministr vnitra za LEV 21 a kandidát do Evropského parlamentu za LEV 21