LEX logo

Upozornění: Krátké zprávy nemusí vždy vyjadřovat postoje a stanoviska LEX.
Jedná se povětšinou pouze o krátké zprávy z médií, internetu a jiných zdrojů, na které chceme upozornit.

Před časem jsme informovali o případu Shaneen Allen - držitelky legální zbraně, které hrozil minimálně třiapůlletý trest za to, že se zbraní přejela státní hranici do New Jersey v domnění, že její licence platí i tam. Dnes přinášíme lepší zprávu - státní zástupce New Jersey pod tlakem veřejnosti upustil od stíhání a navrhl místo něj absolvování převýchovného programu pro prvopachatele.

Při sledování celého případu mne zaujala (i když nepřekvapila) jedna zvláštnost: americké střelecké organizace jako Národní střelecká asociace (NRA), Asociace držitelů zbraní (GOA) a další prozbraňové organizace, které jsou často nepřímo i přímo obviňované z rasismu, se za tuhle paní okamžitě postavily a udělaly na její obranu vše, co mohly - a vůbec je nezajímalo, jakou má barvu; zatímco Americká unie pro občanské svobody (ACLU), Národní asociace pro rozvoj barevných lidí (NAACP) a další organizace, které nejčastěji a nejhlasitěji křičí o rasismu a diskriminaci, pro ni ani nehnuly prstem.

http://www.pressofatlanticcity.com/news/crime/courts/shaneen-allen-admitted-into-pretrial-intervention-will-not-go-to/article_5f93a0d6-44c5-11e4-b4c0-1fd8ceb65257.html

Monitoring médií

  • 18.04.2024 Střelec z FF UK se léčil u psychiatra
  • 16.04.2024 Léčil se u psychiatra. Přesto získal zbraň
  • 14.04.2024 Půlpalec na obranu?
  • 14.04.2024 Černé ovce - Střelba
  • 12.04.2024 Vrah se před střelbou skrýval desítky minut na fakultě. Doma se předtím stihl „posilnit“ tvrdým alkoholem

Další články