LEX logo

Upozornění: Krátké zprávy nemusí vždy vyjadřovat postoje a stanoviska LEX.
Jedná se povětšinou pouze o krátké zprávy z médií, internetu a jiných zdrojů, na které chceme upozornit.

Když špičkový ragbista Ray Rice ve výtahu zmlátil svou ženu do bezvědomí, dohodli se soudce a státní zástupce, že mu umožní účast na rehabilitačním programu, aby nemusel do vězení.

Když ale Shaneen Allen, pensylvánská matka-samoživitelka dvou dětí, pracující jako zdravotní sestra, při dopravní kontrole uvedla, že má u sebe (v Pennsylvánii) legálně drženou zbraň, shodli se státní zástupce i soudce na tom, že by měla jít do vězení nejméně na tři a půl roku.

Shaneen Allen byla zastavena v New Jersey kvůli dopravnímu přestupku. Zbraň, kterou si pořídila po druhém přepadení, nahlásila kontrolujícímu policistovi; předpokládala, že její pennsylvánskou licenci New Jersey uznává (jako dalších 31 amerických států). Místo toho ji okamžitě sebrali. Strávila 40 dnů ve vazbě, než byla propuštěna na kauci. Návrh obhájce na podmínečné upuštění od potrestání a rehabilitační program soudce zamítl a státní zástupce jí nabídl dohodu - za přiznání viny minimální trest, tj. 3,5 roku. Matka dvou dětí si pochopitelně nemůže dovolit být tak dlouho ve vězení, proto se rozhodla pro soud a doufat, že dvanáct normálních lidí bude mít víc rozumu než soudce.

http://www.usatoday.com/story/opinion/2014/08/10/ray-rice-shaneen-allen-gun-column/13862831/

Monitoring médií

  • 22.04.2024 Může nemoc vraždit?
  • 22.04.2024 Matka oběti: Mluvila jsem s blízkým vraha
  • 18.04.2024 Střelec z FF UK se léčil u psychiatra
  • 16.04.2024 Léčil se u psychiatra. Přesto získal zbraň
  • 14.04.2024 Půlpalec na obranu?

Další články