SBTS Hostinné SBTS Hostinné
sportovně střelecký klub
 
 
Vytištěno z http://sbtshostinne.unas.cz/strelnice.php  dne 28.03.2024 10:07
Střelnice

Naše střelnice je venkovní s krytým střelištěm, na kterém se nachází 10 střeleckých stavů. Maximální vzdálenost terčů je cca 40 metrů. K dispozici jsou ve standardní vzdálenosti 25 m terče v otočných rámech, časovač na 3, 7 a 10 sekund nebo na ruční ovládání. Dále pak využíváme terče v kovových rámech 75x100 cm s možností zapíchnutí kdekoli v prostoru střelnice.

Pro akční disciplíny máme kovové terče zvané gong, popper a tower (liší se tvarem a velikostí) - od každého typu přes 10 ks. Dvě sady gongů po 5 ks s dálkovým stavěním (lanko). Pro náročnější střelce může být zajimavé využití kývačky a či možnost postavení situace se zástěnami nebo střelba z pohyblivé palebné čáry.

Ze stavu č. 5 je povolena broková střelba na asfaltové holuby vrhané ručně ovládanou vrhačkou ze stavu č. 6 (s nutností natahovat po každém hodu).

Ke střelnici náleží klubovna s cca 20 místy k sezení. Podkroví členům nabízí možnost nouzového přespání. Při závodech se snažíme zajistit bufet: párky, klobásy, čaj, káva, nealko pivo pro střelce a pro doprovod Gambrinus, Krakonoš, rum, vodka a další dobroty.

Střelnice je členům našeho klubu a závodníkům na zde pořádaných závodech celoročně dobře přístupná (přímý sjezd se silnice Hostinné-Vrchlabí). Parkoviště je pro cca 20 osobních aut.

Můžete se stát našimi členy, můžete si u nás zastřílet na závodech nebo si střelnici pronajmout pro vaší akci. Bohužel nenabízíme možnost střelby široké veřejnosti a nemáme čas určený pro návstěvu veřejnosti.


 

Fotogalerie z výstavby střelnice a po dokončení.


Provozní řád střelnice: strana 1  strana 2  strana 3  strana 4
Doplněk provozního řádu č.1: strana 1  strana 2  strana 3 

Znalecký posudek: strana 1  strana 2  strana 3  strana 4

Směrnice Bezpečná manipulace s dlouhou střelnou zbraní