LEX logo

V sobotu 23.4.2016 se v Libušíně u Kladna (pod bývalým hradištěm Kněžny Libuše) konal jubilejní 25. středověký festival, největší u nás.

Sdružení LEX bylo přizváno jako vystavovatel s vlastním stánkem na středověkém tržišti. Na stánku byly připraveny obě petice proti děsivým návrhům našich nevolených zástupců v Evropské komisi a propagační materiály LEXu. Petice proti regulaci zbraní a sebeobranných prostředků ze strany EU byla k dispozici v papírové formě a mezinárodní elektronická petice EU: You cannot stop terrorism by restricting legal gun ownership online na notebooku.

Potěšující byl nejenom zájem středověce oděných lidí a návštěvníků o petice a LEX, ale i informovanost a zájem o aktuální dění v Bruselu. Kromě více než stovky podepisujících se stavovali další, kteří buď byli členy LEX nebo s našimi aktivitami sympatizují.

Každý vesničan chápe...
...že musí alespoň podepsat petici...
...ale bitva se teprve musí vybojovat.

Zájemci o středověk, kteří disponují vůbec prvními typy palných zbraní chápou, že po zákazu moderních zbraní přijde řada i na ně. Co kdyby teroriské chtěli zabíjet nevinné evropany třeba středověkou tarasnicí...

Velmi nás potěšil i zájem dalších vystavovatelů, od kterých jsme dostali hned několik pozvánek na další podobné akce v různých koutech ČR.

Na závěr bych rád poděkoval Jakubovi Smetánkovi a Josefu Jochmanovi za pomoc a nadšení v mrazivém a deštivém dni.

Tomáš Trávníček
prezident LEX