LEX logo

V pátek 23. března 2012 proběhl ve střelnici Trigger Service v Brně, odborný seminář na téma „Neletální zbraňové systémy“. Při této příležitosti se současně konala finální schůzka představitelů LEX – sdružení na ochranu práv majitelů zbraní a Legis Telum – združenie vlastníkov strelných zbraní, k závěrečné organizaci podpisu bilaterálního memoranda.

Cílem této finální schůzky bylo doladit poslední organizační záležitosti před podpisem společného memoranda. Bylo dohodnuto, že slavnostní podepsání proběhne na dvou místech. Nejdříve bude slavnostně podepsáno v Bratislavě a to 4. dubna 2012. Následující den, ve čtvrtek 5. dubna 2012, podepíší memorandum představitelé obou sdružení, v areálu střelnice Květnice, v pražském regionu.

Po společném doladění termínů a míst konání, se účastníci věnovali konkrétním bodům, pozitivům a úskalím této akce. Současně si koordinátoři vzájemně předali zkušenosti v oblasti legislativy, rozšiřování členské základny a zapojování lidí do práce v obou sdruženích.

Z hlediska mezinárodní spolupráce pracovali účastníci na perspektivní vizi směrem k navázání kontaktů se střeleckou veřejností Maďarska, Polska, Rakouska, Itálie a Anglie. Nejlépe formou společného memoranda, ke kterému by sdružení přistupovala.

Schůzka koordinátorů LEX a Legis Telum (foto Jan Kittler)