LEX logo

Vážení členové a příznivci,

v uplynulých týdnech jste mohli na našich stránkách sledovat informace o kandidátech do Senátu a jejich názorech na právo občanů držet a nosit zbraň. Ne všichni kandidáti nám odpověděli (čímž vám možná usnadnili rozhodování), ale přesto jsme shromáždili nejpodrobnější a nejrozsáhlejší soubor informací o pohledu kandidátů na Vaše práva, který lze nalézt. 

Zvláštní pozornost jsme věnovali těm kandidátům, kteří již v Senátu či ve Sněmovně o Vašich právech hlasovali, ať už hlasovali pro nebo proti; obojí je informace nad jiné důležitá, protože „řeči se vedou, ale hlasování se počítá“.

Možná si kladete otázku, zda vůbec má smysl v senátních volbách hlasovat. Samozřejmě že má! Stačí si vzpomenout na minulý prosinec, kdy Senát neschválil ústavní změnu, která měla právo na držení a nošení zbraní zajistit na ústavní úrovni a kterou Sněmovna schválila 139 hlasy, ale v Senátu jí pouhých osm hlasů chybělo. O ústavním zajištění tohoto práva jistě neslyšíme naposled; ale má-li v budoucnosti uspět, musí se nejdříve změnit složení Senátu - a k tomu budete mít příležitost již dnes.

Členové představenstva LEX z.s. i dobrovolníci z řad členské základny (kterým tímto velmi děkujeme - bez vás bychom to nezvládli) odvedli v minulých týdnech mnoho hodin práce, aby shromáždili a zpracovali co nejúplnější, nejpřesnější a ověřený seznam informací o všech kandidátech. Více již v této věci udělat nemůžeme; dali jsme Vám veškeré informace, které potřebujete k rozhodování, ale samotné rozhodnutí musíte učinit Vy - a to už dnes nebo zítra.

Dál už je to pouze na Vás!

Tomáš Trávníček - prezident LEX z.s.

 

Seznam obhajujících senátorů

Seznam ex-poslanců kandidujících do Senátu

Rozcestník odpovědí kandidátů podle volebních obvodů