LEX logo

Netřeba připomínat masakr v Německu, kdy jeden neukojený zmrd povraždil patnáct osob.

Německo, jako i zbytek světa je v hospodářské krizi, se kterou toho upřímě řečeno mnoho neudělá ani levice ani pravice. Proto se do voleb hledají jiná témata, která by zaujala voliče. Restrikce zbraní je takovým tématem přímo ukázkovým.

Největší německá organizace podobná LEXu - Forum Waffenrecht - bohužel totálně selhala a ohrozila svou neschopností zbraňový sektor (doporučuji sestřih zpráv televize ARD a její reportáže z IWA 2009).

Němečtí střelci snad již pochopili (Heuréka!), že jediní lidé, kteří se budou rvát o právo vlastnit zbraň jsou oni sami.

Na www.waffen-online.de (obdoba našeho Střelectví.cz) se snaží založit něco, co by narozdíl od FWR skutečně fungovalo.

Zvlášť povedený je jejich leták - ke stažení zde - http://forum.waffen-online.de/index.php?act=attach&type=post&id=19756.

Na to, aby jej člověk pochopil, nemusí umět německy.

No a jakou to má souvislost s námi?

Netřeba zastírat, že EU je především franko-germánský projekt. Jinými slovy co se podaří schválit v Německu a Francii, obletí časem jako bumerang celou Evropu.

Pokud by někdo z vás měl kontakt na někoho odpovědného z www.waffen-online.de, dejte nám prosím vědět.  Chtěli bychom s nimi spolupracovat. Koneckonců neděláme to jen pro naše sousedy, ale hlavně pro sebe.

Tomáš Trávníček, Sdružení LEX