LEX logo

Volební maraton se blíží do konce. Místo předčasných voleb máme volby takřka v regulérním termínu. Téma našich otázek zůstalo stejné, takže tentokrát jsou naše dotazy stručnější.

Otázka první:

Před neuskutečněnými mimořádnými volbami do Parlamentu ČR Vám sdružení LEX zaslalo otázky týkající se Vašeho názoru na segment zbraní a ozbrojených občanů. Protože od té doby neuplynulo mnoho času, chceme se zeptat, zda je Váš názor totožný s Vašimi původními odpověďmi. Pokud se změnil, prosím, uveďte v čem.

Poznámka LEXu:

Původní otázky k tématu zbraní včetně odpovědí těch kandidátů či stran, které se uvolily odpovědět jsou zde - http://www.gunlex.cz/?cat=40

Otázka druhá:

V nedávné době proběhla konference „Sport a stát“, kde bylo konstatováno, že i v době hospodářské krize se stát nezříká podporování sportovních aktivit. Střelecký sport je svojí členskou základnou jedním z největších sportů. Státem jsou podporované pouze olympijské discipliny a akční discipliny (IPSC, LOS aj.) jsou zcela opomíjené, přestože v nich nesporně patříme ke světové špičce a tyto discipliny vychovávají občany k disciplinovanosti, respektu k životu a zbrani a vlastenectví. Myslíte si, že by i v této době bylo možné tento sport finančně podporovat a jak ?

Dovětek LEXu:

Otázky byly zaslány všem politickým stranám a hnutím registrovaným MVČR do voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR tak, jak jsou uvedeny na adrese http://www.mvcr.cz/soubor/priloha-svk103-pdf.aspx

Tentokrát jsme kandidátům nedávali termín, dokdy nám mají zaslat odpovědi. Spíše nás zajímá, jestli se vůbec uráčí odpovědět.