LEX logo

Otázka první:

Souhlasíte s právem řádných občanů vlastnit, držet a nosit zbraně pro účely sběratelství, lovu, sportu, výkonu povolání a sebeobrany?

Otázka druhá:

Souhlasíte s tím, aby legislativa týkající se vlastnictví, držení a nošení zbraní řádnými občany zůstala v kompetenci členských států?

Otázka třetí:

Podporujete současnou aktivitu Evropské komise k omezení práva řádných občanů vlastnit, držet a nosit zbraně, která porušuje zásady subsidiarity definované v Lisabonské smlouvě?

Celý text dopisu s otázkami od sdružení LEX, z.s. zde.


odpověď jsme obdrželi e-mailem: Ondřej Hýsek, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 25.04.2014

Vážený pane Trávníčku,

na Vaše otázky tři odpovídám za stranu Moravané ano - ano - ne.

Odůvodnění: V současnosti je úprava zbrojního zákona dle našeho názoru dostatečná, občané mají právo držet zbraně za účelem sběratelství, sportu, lovu, ochrany majetku... Uchovávání a manipulace s náboji je poměrně přísně upravena, takže když je někdo držitelem ZP jen pro sběratelství, zbraň v podstatě náboje "nevidí". Sport jen na střelnici, lov jen v revíru, doma nenabitá. Ochrana osob, majetku je možná až od 21 let. Jsme pro to, aby si to definovaly členské státy a Evropská komise s tím nic nedělala podle principů subsidiarity.

S pozdravem

Ondřej Hýsek, lídr kandidátky

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.moravane.cz

www.facebook.com/moravaci