LEX logo

Otázka první:

Souhlasíte s právem řádných občanů vlastnit, držet a nosit zbraně pro účely sběratelství, lovu, sportu, výkonu povolání a sebeobrany?

Otázka druhá:

Souhlasíte s tím, aby legislativa týkající se vlastnictví, držení a nošení zbraní řádnými občany zůstala v kompetenci členských států?

Otázka třetí:

Podporujete současnou aktivitu Evropské komise k omezení práva řádných občanů vlastnit, držet a nosit zbraně, která porušuje zásady subsidiarity definované v Lisabonské smlouvě?

Celý text dopisu s otázkami od sdružení LEX, z.s. zde.


odpověď jsme obdrželi e-mailem: narodni.demokracie, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 6.5.2014

Otázka první:

Souhlasíte s právem řádných občanů vlastnit, držet a nosit zbraně pro účely sběratelství, lovu,sportu, výkonu povolání a sebeobrany?

odpověď: Ano.

Otázka druhá:

Souhlasíte s tím, aby legislativa týkající se vlastnictví, držení a nošení zbraní řádnými občanyzůstala v kompetenci členských států?

odpověď: Ano.

Otázka třetí: Podporujete současnou aktivitu Evropské komise k omezení práva řádných občanů vlastnit, držet a nosit zbraně, která porušuje zásady subsidiarity definované v Lisabonské smlouvě?

odpověď:

V žádném případě! Naopak nás tato aktivita velice znepokojuje a rádi jsme si přečetli závěry ze schůzky zástupců sdružení Lex s předsedou parlamentního výboru pro bezpečnost Romanem Váňou ( Každý občan má právo se účinně bránit proti agresorovi ), že alespoň tento výbor je k totalitním návrhům eurokomisařky Cecilie Malmströmové zdrženlivý.

Doplnění:

Do budoucna hodláme prosazovat v legislativě našeho suverénního státu zavedení principu "castle doctrine". V Evropském parlamentu se spolu s dalšími euroskeptickými stranami zaměříme spíše na zrušení samotné Evropské Unie, již považujeme za zvrácenou a nereformovatelnou.

za NE Bruselu - Národní demokracie

Tomáš Eybl, člen bezpečnostní komise