LEX logo

Upozornění: Krátké zprávy nemusí vždy vyjadřovat postoje a stanoviska LEX.
Jedná se povětšinou pouze o krátké zprávy z médií, internetu a jiných zdrojů, na které chceme upozornit.

Václav Klemm – Vydavatelství a nakladatelství, Brno 2023, 315 stran

Mojí „výhodou“ při četbě této knihy bylo, že jsem mohl porovnávat informace v ní obsažené s vlastními zkušenostmi, získanými během osmiměsíčního prověřování mé osoby ze strany policie. To se mnoha čtenářům (naštěstí) nepodaří.

 

 

Několikrát jsem s překvapením zjistil, že autor dokázal popsat a vysvětlit mé pocity a stavy, které jsem pociťoval během a krátce po té události lépe, než bych to byl schopen popsat já sám. Velkým plusem knihy je rozvedení jednotlivých témat – člověk si může daleko přesněji uvědomit hranice, kam až může, jako obránce ještě zajít a kam už by se nikdy dostat neměl.

Při čtení tohoto díla má právnicky nezasvěcený člověk rovněž šanci uvědomit si celou složitost této problematiky. Kolik různých názorů, výkladů a možností. Třeba potom nebude tolik překvapen délkou jednání, jeho složitostí, a nakonec ani finančními výdaji s ním spojenými.

Jako vynikající základ teoretické přípravy obránce na případnou krizovou situaci, bych viděl článek X. série Nutná obrana na serveru zbrojnice.com.

Ale – kdo si chce rozšířit obzory v celé šíři, měl by určitě sáhnout po této knize.

„Včelař z Vochova“ Jan B.

Monitoring médií

  • 12.05.2024 Rozhovor s Jakubem Smetánkou k hlášení podezřelých nákupů zbraní
  • 01.05.2024 Novela zákona o zbraních
  • 01.05.2024 Hlášení podezřelých nákupů zbraní
  • 01.05.2024 Paragrafy se dotknou každého
  • 22.04.2024 Může nemoc vraždit?

Další články